Cookies

Riktlinjer för cookies och personuppgifter

När du går in på BORNHOLMTOURS webbplats godkänner du den här cookie- och sekretesspolicyn.

Vad är cookies?

Första gången du besöker en av BORNHOLMTOURS webbplatser får du automatiskt en eller flera cookies. Dessutom får du cookies när du gör sökningar eller besöker undersidor på vår webbplats. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare (exempelvis Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari) och som registrerar dig som en unik användare. Cookies gör det lättare att använda internet eftersom du inte hela tiden måste börja om från början. Weebbplatsen kan med andra ord använda en cookie för att komma ihåg information om dina preferenser.

Vad använder vi cookies till?

Cookies berättar för BORNHOLMTOURS om ditt besök och ditt sökbeteende på vår hemsida och övriga digitala plattformar.

För att veta vem som besöker BORNHOLMTOURS webbplatser använder vi cookies för att föra demografisk och konsumentrelaterad statistik. Här samlar vi in information om när och hur länge du besöker vår webbplats, vilka och hur många delar, artiklar och andra produkter du besöker, om din dator har besökt oss tidigare, vilken webbläsare eller sökmotor du använder, IP-nummer, vilka annonser du ser med mera. På det sättet kan vi se till du inte bara se samma bannerreklam om och om igen, utan att du istället får se reklam som kan intressera dig. Med ditt tillstånd använder vi den insamlade informationen till direkt och målinriktad marknadsföring.
Den här typen av cookies kallas för förstapartscookies och placeras av BORNHOLMTOURS.

Hur länge lagrar vi cookies?

De cookies som skickas till dig lagras i din utrustning i ett varierande antal månader räknat från sista gången du var inne på BORNHOLMTOURS webbplats. Varje gång du gör ett återbesök på en webbplats, förlängs perioden. Aktuella cookies raderas automatiskt när de har gått ut. Här nedanför kan du läsa om hur du raderar cookies.

Hur undviker du cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du blockera nya cookies, radera befintliga cookies från din hårddisk eller få en varning innan nya cookies lagras.

Så raderar eller blockerar du cookies

Radera cookies på Microsoft Internet Explorer
Radera cookies på Mozilla Firefox
Radera cookies från Google Chrome
Radera cookies från Safari
Radera cookies från Opera
Radera flashcookies: (gäller samtliga webbläsare)
Radera cookies från iPad, iPhone, iPod touch
Radera cookies från Android-telefoner
Instruktioner till hur du raderar cookies från Windows Phone 7

 

Du kan alltid använda hjälpfunktionen i din webbläsare för att få mer information om cookieinställningar. Det gör du genom att trycka på ”F1” på din PC. Sök på cookies.

Kanske är Private Browsing en bättre lösning?

När du raderar dina cookies förlorar du värdefull information, och gör din internettrafik onödigt komplicerad. Några väljer att radera cookies för att rensa sin sökhistorik eller dölja vilka sidor de har besökt.
Det är faktiskt enklare att bara byta till Private Browsing och bevara fördelarna med cookies, som ser till att dina preferenser lagras.

Så gör du:
Private browsing i Microsoft Internet Explorer (Ctrl+Shift+P)
Private browsing i FireFox (Ctrl+Shift+P)
Private Browsing i Safari på iPhone, iPad, or iPod touch
Private browsing i Chrome (Ctrl+Shift+N)
Private browsing i Opera

 

Du kan alltid använda hjälpfunktionen i din webbläsare för att få mer information om cookieinställningar. Det gör du genom att trycka på ”F1” på din PC. Sök på cookies.

Cookies från våra samarbetspartners

BORNHOLMTOURS har också ett antal samarbetspartners som placerar ut cookies, så kallade tredjepartscookies.
Det kan röra sig om annonsörer, mediebyråer, annonsnätverk och andra tjänster (exempelvis Facebook) som placerar ut den här typen av cookies.

Syftet med den här typen av cookies är att säkra leverans av målinriktade nätannonser, samt göra det möjligt att logga in och exempelvis dela artiklar på aktuella samarbetspartners sidor. Vid frågeformulärsundersökningar, analyser och liknande placeras det ut cookies med syfte att registrera ditt svar, så att du slipper få samma frågeformulär igen.

Cookies från Google

BORNHOLMTOURS Använder cookies från Google Mätningarna utförs under noggrann kontroll av personuppgiftslagen.
Syftet med dessa cookies är att skapa statistisk information om hela internetanvändargruppen, som gör det möjligt att avgöra exempelvis vilka webbplatser som är mest populära i de olika demografiska grupperna (exempelvis bland kvinnor och män). Informationen visas endast för tredje part.

Informationen vidarebefordras endast till tredje part, härunder BORNHOLMTOURS samarbetspartners, i anonym form med målinriktad marknadsföring, för att uppnå ökade kunskaper om användarna på enskilda webbplatser i synnerhet och den svenska marknaden i allmänhet. Informationen skickas även vidare till tredje part om det krävs enligt lagstiftning.

Jag vill inte vara med i Google-mätningen

Personuppgifter

BORNHOLMTOURS samlar in dina personliga och användarrelaterade uppgifter när du köper en resa på vår webbplats eller anmäler dig till nyhetsbrev, tävlingar med mera. Det handlar primärt om information som namn, adress, postnummer, mailadress, telefonnummer, kön och ålder, men kan även vara information om intressen, internetkunskaper med mera. I samband med köp eller anmälan till en tjänst markeras den obligatoriska informationen tydligt på formuläret. Annan information i samband med köp eller anmälan till en tjänst är frivilligt.

Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?

När du köper tjänster på en webbplats behöver vi dina personuppgifter för dokumentation till dess att tjänsten är betald och levererad, en eventuell ångerrätt har löpt ut och betalningen har löpt ut. Därefter kan informationen arkiveras. Tre år efter arkiveringen raderas samtliga personuppgifter hos BORNHOLMTOURS.
Om du anmäler dig till nyhetsbrevet och tävlingar med mera, eller om du för övrigt har gett ditt samtycke till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringsmässigt syfte, lagras din information högst tre år efter det att du har avanmält tjänsten.

Hur använder vi personuppgifterna?

De personuppgifter vi samlar in om dig när du exempelvis skapar en profil på BORNHOLMTOURS digitala plattform används först och främst till att genomföra ett köp eller en tjänst som är orsaken till den insamlade informationen. Uppgifterna används av BORNHOLMTOURS och samarbetspartners för att lära känna dig bättre. Användningen kan bland annat omfatta undersökningar och analyser som används för att förbättra våra produkter, tjänster och tekniker, samt visning av innehåll och reklam som är anpassad efter dina intressen och hobbys.

Informationen skickas inte vidare till tredje part såvida du inte själv har godkänt det, eller persondatalagen undantagsvis tillåter att allmän kundinformation skickas vidare.

Om du har gett ditt samtycke till att få direkt marknadsföring med nyheter och erbjudanden kan vi även använda den insamlade informationen till att skräddarsy marknadsföringen du får via telefon, brev eller elektroniska medier.

Kom ihåg att all information du lämnar, inklusive personlig identifierbar information, i ett offentligt forum som exempelvis en nätdebatt, inte omfattas av den här sekretesspolicyn, och kan ses av tredje part som inte är förknippad med BORNHOLMTOURS. Vi rekommenderar därför att du noga överväger vilken information du lämnar ut när du använder den här typen av forum.

Samkörning av data

När du skapar en profil på BORNHOLMTOURS webbplats eller andra digitala plattformar, eller ger oss tillåtelse att kontakta dig om nyheter och erbjudanden via telefon, brev eller elektroniska medier (mail, sms, mms, videomeddelande, pop-ups) samkör vi de uppgifter du lägger in på din profil. Vi samlar in informationen via cookies för att kunna skicka målinriktade nyheter och erbjudanden till dig. BORNHOLMTOURS använder sig av cookies för att samla in uppgifter om ditt beteende på olika webbplatser och andra digitala plattformar som tillhör BORNHOLMTOURS och samarbetspartners.

Skydd av personuppgifter

I enlighet med personuppgiftslagen ska dina personuppgifter lagras säkert och anonymt. Vi lagrar dina personuppgifter på datorer med begränsad tillgång, placerade i kontrollerade utrymmen, och våra säkerhetsförordningar kontrolleras regelbundet för att kunna avgöra om våra användaruppgifter hanteras rätt, och med hänsyn till dina rättigheter som användare.
Vi kan däremot inte garantera 100 procents säkerhet vid dataöverföringar via internet. Det innebär att det finns en risk för att andra utomstående tvingar till sig tillgång till uppgifter när data skickas och lagras elektroniskt. Tänk på att du själv ansvarar för de personuppgifter du lämnar ut.

Kontakt

Om du vill ha tillgång till uppgifter som finns registrerade om dig hos BORNHOLMTOURS ska du vända dig till info@bornholmtours.com. Om fel uppgifter har registrerats eller om du har andra invändningar, kan du vända dig till samma ställe. Du kan få en inblick i vilken information som finns registrerad om dig, och du kan invända mot en registrering enligt reglerna i personuppgiftslagen.

Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke ”F1” på din pc. Søg efter “cookies”.