Ferie uden for højsæsonen

Hold ferie på Bornholm - uden for højsæsonen

Mange forbinder ofte Bornholm med sommerferie, høj sol og badende feriegæster. Det er der bestemt heller ikke noget at sige til, for sommeren på Bornholm er noget ganske særligt. Men sommeren er ikke den eneste årstid, hvor Bornholm viser sig fra sin smukke side. Faktisk har hver årstid sin charme, og du bør derfor også overveje at holde ferie på Bornholm uden for højsæsonen.   

Vælger du at holde ferie på Bornholm i efteråret, vil du opleve, at temperaturen faktisk er ganske lun, da klipperne holder på sommerens varme. Farverne på træernes blade bliver varme og gyldne. De mange feriegæster er rejst hjem, men det betyder ikke, at øen er øde og uden liv. Tværtimod byder øen på masser af aktiviteter og gode kulturtilbud i efteråret.  

Har du brug for et lille afbræk i en ellers mørk vintertid, så er Bornholm helt sikkert værd at overveje. Østersøens perle sover nemlig ikke, selvom vinterens kulde sætter ind.  Mange af øens attraktioner har også åbent om vinteren. Tag en gåtur langs en af øens mange strande i den bidende kulde og afslut med at forkæle dig selv med en tur i et af de forskellige spa-tilbud, som øen byder på.  

Trænger du til at tage forskud på sommerens varme og flotte farver, så besøg Bornholm i forårssæsonen. I foråret blomstrer Bornholm atter op, skovene bliver grønne og dagene bliver lysere og længere.

Spar penge på din rejse - ferie uden for højsæsonen

Ikke nok med at Bornholm byder på adskillige oplevelser og aktiviteter udenfor højsæsonen, så er det også billigere at leje et sommerhus i disse perioder.

Rejser du f.eks. inden midten af juni eller sidst i august, kan du leje et sommerhus eller en ferielejlighed til omtrent den halve pris af, hvad de koster i højsæsonen. Fra midten af juni og indtil slutningen af måneden sparer du omkring 25%, og fra slutningen af juni til starten af juli kan du ofte spare mellem 10-15%. Vælger du at holde din ferie helt udenfor højsæsonen, altså fra oktober til midten af april (skoleferier undtaget), kan du spare helt op til 60%.

Du får altså, med andre ord, fine muligheder for at få et dejligt ophold i en god feriebolig til færre penge, hvis du holder ferien på Bornholm uden for højsæsonen. Det giver luft i feriebudgettet og dermed lidt mere at hygge sig for på ferien.

Det kan du lave på Bornholm - uden for højsæsonen

Den smukke købstad Svaneke er et fremragende bud på den typiske bornholmske oplevelse. Her kan du nemlig opleve en overflod af gastronomiske lækkerier for enhver smag. Der er både Karamelleriet, Chokoladeriet, Lakrids by Johan Bülow, Røgeriet, Svaneke Bryghus, Svaneke Ismejeri og Svaneke Bolcher. Svaneke er ikke kun lækkerier, men faktisk også en af Bornholms bedst bevarede byer.

Hvis du har brug for afslapning, så er et besøg hos diamant-spa en sikker vinder. Her kan du forkæle dig selv med finsk sauna, jacuzzi, massage, fodbad og mange andre klassiske og finurlige spa-tilbud. Spaen ligger i Rønne, og her vil du udenfor højsæsonen med garanti støde på lokale bornholmere.

På den nordlige del af øen kan du opleve den smukke, rå natur, som Bornholm især er kendt for. Her finder du også Skandinaviens største borgruin - Hammershus. På den sydlige del af øen kan du nyde de smukke sandstrande ved Balka og Dueodde. Disse strande har det fineste hvide sand og det reneste turkisblå vand. I midten af øen ligger Danmarks femtestørste skov, Almindingen, hvor du i alle sæsoner kan nyde den dejlige natur og få specielle oplevelser. Hvis du er heldig, kan du møde en bison, som går frit og græsser i denne skov. Skoven er en af Danmarks smukkeste og har et yderst rigt og varieret landskab, som indbyder til lange gåture i alt slags vejr.