Boderne

Boderne på Bornholm

Boderne er en kystperle, der ligger mellem Dueodde og Rønne. Det er et lille fiskerleje med en dejlig sandstrand og en iskiosk. Boderne er et fristed med en afslappet atmosfære og en fredelig sommerstemning, hvor du kan komme helt ned i gear og slappe af. Stedet er ikke overrendt af feriegæster, og dets oprindelige charme giver en ro og varme i det hyggelige miljø.

Det fredelige område ligger naturskønt ved Bornholms smukke sydkyst. Boderne Strand strækker sig et par kilometer med blødt sand og rig mulighed for at finde sin helt egen gryde i klitterne. Her kan børnene hygge sig med at bygge sandslotte, spille bold og lege. Stranden starter ved den lille bådehavn, som har en hyggelig atmosfære og er populær blandt lystsejlere.

Der er gode parkeringsmuligheder ved stranden, og der ligger både en iskiosk samt en café, som blandt andet serverer smørrebrød. Lidt længere op ad gaden ligger den kendte tøjbutik Pia Stærmose i et charmerende bindingsværkshus med et stort udvalg til kvinder, mænd og børn, hvis du vil kombinere shopping og strandtur.

Praktisk info

Boderne Ferielejligheder med lejligheder til 2-4 personer ligger tæt ved havnen med en pragtfuld udsigt over strand og kyst. Ferielejlighederne har tv, internet og lille køkken. Du finder også mange skønne sommerhuse i området bag stranden.

Der er gode indkøbsmuligheder seks kilometer væk i Aakirkeby, og savner du et større udvalg af butikker og underholdning, ligger Rønne kun 15 km væk. Busrute 7+8 går fra Rønne Havn til Boderne, som betjenes i sommerhalvåret.

Udflugter fra Boderne strand

Vandretur langs Læså
Nord for havnen udløber Bornholms mest vandrige å, Læså, hvor børn kan få meget tid til at gå med at bygge små dæmninger i mundingen. Læså udspringer fra Bastemose, og er den mest besøgte å på Bornholm. Der går en flot vandresti langs med åen, der snor sig mellem grønne enge og den smalle ådal. På turen er der et spændende kig til både stendysse og jættestue. Åen har været fredet siden 1977 og har sit oprindelige, smukt slyngede forløb gennem landskabet. Hele turen er på omkring 20 kilometer fra udmundingen ved Boderne strand til udspringet i Bastemosen. Turen er tydeligt skiltet og stien nem at følge. Det er også muligt at få guidede ture.

Oplevelsescentret NaturBornholm
Boderne ligger tæt på Oplevelsescentret NaturBornholm i Aakirkeby. Oplevelsescentret er altid populært blandt børn med sine udstillinger om Bornholms urtid og nutidige natur. De dygtige naturvejledere giver spændende og sjove rundvisninger. Bornholms historie på 1.700 mio. år bliver gjort levende og giver dig et spændende indblik i naturen. Oplevelsescentret NaturBornholm tilbyder også guidede ture i naturen.

Restaurant Kadeau
Restaurant Kadeau ligger kun 4,5 kilometer fra Boderne. Gourmetrestauranten ligger i yderste klitrække omgivet af strand og himmel, og fik sin første michelinstjerne i 2016. Kadeaus mission er at udforske det regionale køkken, baseret på skiftende sæsoner og lokale råvarer. De serverer både frokost- og aftenmenuer, og det anbefales at bestille bord i god tid.