Balka

Tag hele familien med til Balka strand

Bornholmske Balka er et dejligt område med smuk natur, fiskerhuse og bådehavn, som ligger syd for Nexø. Balka strand er Bornholms mest børnevenlige strand og regnes for at være en af Danmarks bedste badestrande. Den kilometerlange strand har fint hvidt sand og det smukkeste turkisblå vand. Stranden ligger i læ for vestenvinden, og vandet er derfor roligt og giver kun få bløde bølger. Balka strand er kendt for sit lave vand, hvor man skal langt ud for at kunne svømme, hvilket gør det mere trygt for børnene at bade og boltre sig i. I højsæsonen har stranden livreddere til at passe på de badende gæster.

Balka strand byder hele sommeren på masser af muligheder for at underholde hele familien. Skal der være fart over feltet, så lej kajakker eller windsurfudstyr og få afprøvet nye grænser. Har I lyst til at nyde det idylliske område til vands, så lej en vandcykel eller en båd og tag børnene med ud på dejlig tur på det rolige vand. Skal jeres indre konkurrencemennesker vækkes, så udfordr børnene til et spil minigolf eller en omgang beachvolley. Er I mere til ren afslapning, så kan I leje et par liggestole for resten af dagen, mens børnene plasker rundt i det lave vand og bygger flotte hvide sandslotte.

Det praktiske

Vælger I at holde jeres ferie ved Balka strand, er der selvfølgelig også nogle praktiske informationer, som er vigtige at have styr enten inden afrejse eller ved ankomst.

Har I f.eks. bil med, så er der gode parkeringsmuligheder ganske tæt på stranden. Det er derfor også muligt at komme dertil selvom I gerne vil leje et feriehus, der ligger lidt mere afsides. Derudover er der kiosk og toiletter ved Balka strand, og en handicapvenlig rampe som gør det muligt for alle at komme helt ned til vandet.

Ferieboliger ved Balka strand

Ønsker du at holde din ferie tæt på Danmarks bedste strand, så tag et kig på familieferieparken Balka Strand Feriepark. Denne feriepark råder 27 dejlige hytter beliggende lige ved stranden og ganske tæt på fiskerlejet Snogebæk. 

Er du mere til hotelophold, er der også mulighed for at booke værelser på Strandhotel Balka Søbad. Strandhotellet råder over dobbeltværelser, men også familieværelser med plads til op til 5 personer. Hotellet byder på en masse dejlige faciliteter, herunder bl.a. opvarmet udendørs swimmingpool, børnepool, hyggelige og rolige siddepladser, legeplads samt gratis parkering

Derudover findes der også en masse skønne feriehuse og sommerhuse i området omkring Balka strand. Her er der er rig mulighed for at slappe af i stille og smukke omgivelser, mens børnene kan lege i haven, og samtidig er I ikke langt fra hverken strand, restauranter eller butikker.

Oplev fiskerlejet Snogebæk

Følger du strandstien knap 2 kilometer mod syd, finder du fiskerlejet Snogebæk, som har flere butikker, restauranter og caféer. Her finder du også antikviteter, glaspusterier og røgerier. Denne lille fiskerby byder på masser af lækkerier: tag f.eks. forbi Kjærstrup Chokolade eller Boisen is og oplev en af deres bornholmske delikatesser. Derudover kan du hvert år i uge 30 deltage i Bornholms største havnefest i Snogebæk. Her kan du opleve en dejlig sommerstemning med masser af underholdning og musik.

Snogebæks historie strækker sig mange år tilbage, og tidligere bestod byen hovedsageligt af avlsbrug, men i det 19. århundrede begyndte huse at skyde op mellem de spredte smågårde. Her byggedes også en ø-havn, som befinder sig ca. 100 meter ude i havet og forbindes til havnen af en gangbro. Senere byggede man også sommerhusområder, som efterfølgende fortsat er voksende. Balka og Snogebæk lå oprindeligt i hvert sit sogn, men i dag bliver Balka betragtet som en del af Snogebæk, da de to sogne i takt med udbygningen af sommerhusområderne er vokset sammen.