Markushusene

Markushusene - klassiske sommerhuse på Bornholm 

Markushusene er anlagt i Øster Sømark på Sydbornholm. De klassiske sommerhuse er personligt indrettede med en hyggelig atmosfære. Her kan du nyde de lune sommernætter på sommerhusenes overdækkede terrasse og hygge foran brændeovnen i ydersæsonen. Der er plads til mellem seks og otte personer i sommerhuset. Husene ligger på naturgrund tæt på sandstrand og er indrettet med opholdsstue, køkkenafdeling og 3 soveværelser/anneks. Der er fælles naturlegeplads i området, gratis trådløs internet og TV.

Oplev en klassisk sommerhusferie i Markushusene

Markushusene ligger i et populært sommerhusområde med dejlig stemning og plads til alle. Østre Sømark er et naturskønt område på Bornholms sydkyst tæt på Dueodde Strand, der indbyder til gode oplevelser og en afslappende ferie. Øster Sømark strand byder på hvidt sand og klart vand og der er rig mulighed for vandreture i de dejlige naturområder rundt om Øster Sømark. Markushusene er et af vores  områder med klassiske sommerhuse, hvor mange gæster gennem årene har haft uforglemmelige ferieoplevelser med venner og familie. Du finder alt det, der hører til en rigtig, klassisk sommerhusferie på Bornholm finder du her: dejlige strandture, en god iskiosk, et lokale røgeri med friskfanget fisk, minigolf, cykeludlejning og masser af tid til at nyde livet og indsnuse den lokale sommerstemning.

Faciliteter tæt på Markushusene

Indkøb

Der er indkøbsmuligheder i Pedersker tre kilometer fra Markushusene. Aakirkeby, Nexø og Rønne er det nærmeste større byer med yderligere indkøbsmuligheder og shopping.


Transport

Øster Sømark ligger 23 km og ca 20 minutter i bil fra Rønne Havn.

Markushusene ligger en kilometer fra nærmeste busstop, hvor Rute 7+8 stopper.

Bussen har stop i Rønne Havn, samt den nærmeste by Pedersker med indkøbsmuligheder.  og kører til Øster Sømark og rute 3+5 kører til Pedersker. Der er også mulighed for at leje cykler.


Spisesteder

I Øster Sømarken finder du en lille håndfuld hyggelige spisesteder. Det lokale røgeri Bakkarøgeriet ligger flot med udsigt over Øster Sømark Havn. Her er servering og solterrasse samt salg af røgvarer. I sommermånederne er her ofte levende musik og underholdning om aftenen.  

Café Slusegaarden ligger naturskønt i sammenhæng med Slusegaardens Mølle ved Øle Å. Her er spisepladser ude og inde, og cafeen serverer kage, sandwich og drikkevarer lavet af lokale, bornholmske råvarer. Slusegaarden er børnevenlig med masser af plads til leg og bondegårdsdyr, som børnene gerne må klappe.

Kadeau Bornholm ligger tre kilometer fra Øster Sømark. Det er Bornholms eneste restaurant med Michelinstjerne, hvor ejerne har gjort det til deres mission at finde den moderne bornholmske smag baseret på de nordiske dogmer og lokale råvarer.

 

Natur og oplevelser

Stranden, havnen og de lokale klitplantager er Øster Sømarks åbenlyse attraktioner. Her kan mange af vores små sommerhusgæster få mange timer til at gå med leg og hygge. Sømarkens strand er varieret, og her er næsten altid god plads. Vil du opleve Bornholms mest berømte strande, ligger Dueodde og Balka strand henholdsvis 7 og 12 kilometer væk. Øster Sømark Havn er en lille, lokal havn - her står der stadig enkelte små fiskerbåde ind med dagen fangst. Om foråret kan du opleve blomstrende frugttræer langs strand og havn.


Golf
Nexø Golfklub ligger kun tre kilometer fra Markushusene hvis sommerformen skal testes. Banen er åben for gæster, der er medlem af dansk Golf Union.  


Øle Å
Øle Å byder på mange muligheder for spændende vandreture. Det er Bornholms mest vandrige å, der løber over klippegrund med vekslende terræn. I løbet af 2013-17 blev åen og den omkringliggende natur genoprettet til sin naturlige tilstand, så åen fremstår med klipper og fald i åben skov med Bornholms hjemmehørende træer og planter.


Slusegaards Vandmølle
Slusegaards Vandmølle har eksisteret som mølle siden 1700-tallet og blev renoveret i 1980’erne. Der bliver stadig opdrættet ørreder i dammen, og hele anlægget er fredet. Her finder I også Slusegården gravplads, der er Danmarks næststørste jernaldergravfund i Danmark.