Aakirkeby Bornholm

Aakirkeby er Bornholms tredjestørste by med lidt over 2000 indbyggere og ligger inde i landet fem kilometer fra kysten. Byen har fungeret som handelsby for de omkringliggende landområder gennem hele sin levetid, og var en af de vigtigste byer i middelalderen med købstadsstatus, selvom byen ikke har en havn i modsætning til Bornholms andre handelsbyer. Der foregår stadig livlig handel i Aakirkeby, hvor både lokale og turister fra de mange sommerhusområder ved den nærliggende sydkyst kommer ind for at hygge sig og handle.  

Det praktiske

Indkøb

Aakirkeby har bagerforretning, flere supermarkeder og tankstationer. Desuden har byen en række butikker med kunsthåndværk, mode m.m. i byens hovedgader.

Transport

Der går adskillige busruter fra Rønne havn til Aakirkeby: 3+5, 6, 9 og 7+8 (sidstnævnte rute er dog ikke betjent hele året).

Der er mulighed for at leje cykler i den lokale cykelforretning.

Ferieboliger

Bornholmtours kan tilbyde ferielejligheder i udkanten af Aakirkeby, tæt på dejlig natur og lige ved siden af Oplevelsescenter NaturBornholm. Dams På Bakken tilbyder hyggelige lejligheder med god plads og et stort grønt fællesområde med trampolin, gynger og fodboldbane til børnene. Du finder også en opvarmet, børnevenlig pool, og der er kun 4,5 km til sandstrand.

Dams På Bakken tilbyder lejligheder fra 2-6 personer.

Dams på Bakken Ferielejligheder

FERIELEJLIGHED I BLOMSTERBYEN - I udkanten af blomsterbyen Aakirkeby ligger Dams på Bakken Ferielejligheder. Denne frodige og grønne plet er et fristed, hvor I er tæt på den dejlige bornholmske natur. Aakirkeby er en livlig handelsby, hvor folk fra de små omkringliggende byer mødes, når de skal slappe af eller handle. AKTIVITETER FOR HELE FAMILI...Læs mere

Spisesteder i Aakirkeby

Området omkring Torvet byder på adskillige hyggelige restauranter og caféer, hvor sulten kan stilles. Der er heller ikke langt til andre spisesteder, hvor bl.a. a Café Slusegården tæt på Boderne er et oplagt valg.

Restaurant Kadeau ligger kun 10 km fra Aakirkeby og byder på en spiseoplevelse udover det sædvanlige. Med en Michelinstjerne og retter, så vidt muligt  baseret på lokale råvarer og tilberedt med en spændende blanding af traditionelle og moderne metoder, kan du se frem til et måltid af helt særlig karakter. Restaurant Kadeau servere både frokost og aftenmenuer. Vi anbefaler at booke bord i god tid.

Udflugter fra Aakirkeby

Aa Kirke

Aa Kirke er en af Bornholms største og ældste kirker. Aa Kirke var sæde for Bornholms kirkelige styrelse og imponerer med sin størrelse og flotte restaurering. Kirken er i aktiv brug og er åben for besøgende alle dage mellem 10 og 14 med fri entré. Kirkediget har dannet Aakirkebys oprindelige bygrænse. Kirken er bygget i sidste halvdel af 1100-tallet ad flere omgang og de forskellige byggefaser kan ses i murværket, der består af flere forskellige stentyper. Kirken indeholder spændende mindetavler og det største klenodie er Mester Sigrafs døbefont fra 1200-tallet med en billedfrise med bibelske scener.

Oplevelsescenter NaturBornholm

NaturBornholm byder på spændende oplevelser for hele familien. Her kan hele familien opleve Bornholms fortid, hvor øen var beboet af dinosaurer og krokodiller. Her er 3000m2 indendørs museum, og oplevelsescenteret tilbyder også ture ud i naturen.

Ekkodalen og Almindingen

Et besøg til Ekkodalen og Almindingen er en hyggelig naturudflugt med mange muligheder for vandreture og oplevelser. Turene kan nemt tilpasses kræfter og ihærdighed, og I kan finde forfriskninger på Café Genlyd og underholdning i Ekkodalshuset.

Gamleborg og Lilleborg med sine borgruiner er spændende besøgsmål, hvor Lilleborg kan byde på lidt flere synlige ruiner.

En tur ud til Rytterknægten på en dag med god sigt er også interessant. Rytterknægten er Bornholms højeste punkt 162 meter over havet med et granittårn, der hæver besøgende op over den omkringliggende skov, så der er udsigt over den sydvestlige tredjedel af Bornholm.

Boderne Strand

Boderne Strand er Aakirkebys nærmeste, og den strand mange af de lokale selv besøger på varme sommerdage. Her er en lystbådehavn og hyggelig, små skure på land. Du finder både iskiosk, café og en modebutik ved stranden. Her er børnevenligt med fint sand og god plads til alle.