Dueodde

Ferielejligheder i Dueodde

Dueodde udgør Bornholms sydøstlige hjørne og er kendt for sine kilometerlange, brede sandstrande og et imponerende klitlandskab. Her er noget for både strandløver og naturelskere.

Dueodde er et populært feriemål, der tiltrækker mange gæster, men her er masser af plads til alle, så det føles ikke overfyldt. Mange af områdets sommerhuse ligger puttet væk i klitområderne bag stranden. Vores ferielejligheder og -huse har også god plads omkring sig og her er en fornemmelse af at være langt væk ude på landet i fred og ro. Samtidig er Dueodde kun 5-10 minutters bilkørsel væk fra det idylliske Snogebæk og Bornholms 2. største by Nexø med masser af byliv.

Det praktiske

Indkøb

Selve Dueodde har flere iskiosker og mindre spisesteder etc. For daglige indkøb og shopping ligger Snogebæk ca. 5 km væk med flere supermarkeder og butikker. Bornholms 2. største by Nexø ligger ca. 10 km væk med rigeligt indkøbsmuligheder.

Transport

Busrute 7+8 går fra Rønne Havn til Dueodde. Vær opmærksom på at ruten ikke er betjent hele året. Udenfor sommersæsonen er nærmeste busrute 3+5 til Poulsker ca. 4 km væk.

Der er anlagt cykelstier til både Snogebæk og Nexø. BORNHOLMTOURS samarbejder med Bornholms Cykeludlejning og leverer gerne cykler direkte til din ferielejlighed.

Ferielejligheder

Bornholmtours tilbyder dejlige feriehuse og ferielejligheder i Dueodde Strand Feriepark og på Vallehus. Vores ferieboliger er velindrettet med mange bekvemmeligheder og plads til alt fra 2-10 personer, tæt på strand og sol, og kun en kort biltur fra byen.

Ferielejlighederne udgør en god base både for små og store familier, der skal på stranden og opleve en masse, samt for par, der vil nyde naturen og have muligheder for byliv i nærheden.

Dueodde Feriepark

DANMARKS FINESTE SANDSTRAND I DUEODDE - Nær Dueodde strand Bornholm ligger Dueodde Feriepark i de skønneste omgivelser med ferielejligheder i varierende størrelser. Masser af plads og græsplæner omgiver feriekomplekset. Granskov hele vejen rundt sikrer læ for vinden. I kan nyde solen eller en forfriskende dukkert i en af ferieparkens swimmingpool...Læs mere

Vallehus

VALLEHUS FERIELEJLIGHEDER - NATUR OG HVIDE SANDSTRANDE - Vallehus ved Dueodde er rig på natur og nærvær, som er noget af det, der får mange til at vælge Bornholm som feriedestination. Vallehus er placeret i rolige omgivelser på en kæmpe naturgrund og tæt på strand og vand. Fra ejendommens bygninger er der frit udsyn til det store åbne landskab, s...Læs mere

Spisesteder

Alle vores ferielejligheder har køkken, men hvis man gerne vil slippe for madlavning, har selve Dueodde et begrænset antal spisesteder. Der ligger endnu flere gode restauranter tæt på i Snogebæk og Nexø. Her kan de fleste madlyster stilles, hvad enten I er til lokalproduceret mad og bornholmske specialiteter, eller vil have noget helt andet. Bornholm er også kendt for sine hjemmelavede is og lækkerier, og du finder selvfølgelig også lækre delikatesser både i Snogebæk og Nexø. Begge byer har også røgerier med servering og udsalg.

Udflugter og seværdigheder

Stranden og strandmarken

Dueoddes allerstørste attraktion er stranden og naturen, der ligger en hyggelig spadseretur fra vores ferielejligheder. Dueodde strand er kendt for sit fine, hvide sand og stranden er også meget børnevenlig. Her er altid læ i en gryde i klitterne, vandet er ret lavt, og der er sjældent mange bølger. Der er god adgang til stranden med anlagte træramper, så det er nemt at komme til med barnevogn, cykel, eller kørestol. Træramperne går dog ikke helt ned til vandet. Der er toiletter, iskiosk og bus fra p-pladsen ved Fyrvejen.

Bag selve stranden ligger et smukt klit- og skovområde med mange naturstier. Over 80 hektar er fredet, og her er mange turmuligheder.

Bornholmertårnet

Bornholmertårnet er åbent 8. april - 22. oktober og ligger tæt på Dueodde Strand. Frem til 2012 havde Forsvarets efterretningstjeneste en lyttepost i tårnet, men nu er stedet blevet museum og oplevelsescenter. Her er 1300 m2 med billedudstilling, film, maskiner og apparater fra 2 verdenskrig og koldkrigstiden på Bornholm. Tårnet er 70 meter højt med over 400 trin til toppen - heldigvis er der også en elevator, udsigten fra toppen er fantastisk, og besøget er spændende for både store og små.

Fyrtårnet

Kan man simpelthen ikke få nok af tårne og udsigt, er Dueodde Fyrtårn også et besøg værd. Det er 47 meter højt med fri adgang og en skøn udsigt over stranden og Sydbornholm.

Vandretur Dueodde rundt

Bornholm har mange vandrestier, og Dueodde er ingen undtagelse. Her er mulighed for at gå en to timer lang tur Dueodde rundt, hvor du kommer forbi både fyrtårnet og bunkerne fra 2. verdenskrig. Du kan også følge den markerede kyststi, der går op mod Snogebæk.

Vandsport

Der er mange muligheder for at dyrke vandsport ved stranden - både hvis I selv har udstyr med, og hvis I vil leje udstyr med instruktion. Her kan man surfe, windsurfe, ro kajak og kano.

Nexø Golfklub

Nexø Golfklub ligger smukt på Strandmarksvejen 14 , små 5 km fra Dueodde. Greenen er åben for  aktive medlemmer af en golfklub tilsluttet DGU eller en tilsvarende udenlandsk union.

Bornholms sommerfuglepark

Skulle vejret vise sig fra sin dårlige side, kan I altid få varmen i Bornholms sommerfuglepark. Det tropiske oplevelsescenter ligger ved Nexø. Her er over 1000 sommerfugle, eksotiske fugle, fisk og damme og vandløb, og kaniner udenfor ved naturlegepladsen. Trænger I til en pause, har parken også en café. Sommerfugleparken er en spændende oplevelse for både store og små.

Brændesgårdshaven

Hvis I er til underholdning og fysisk aktivitet, er et besøg i Brændegårdshaven en sjov familieaktivitet. Her er både vandland, forlystelser drevet af muskelkraft og et zooland. Haven ligger tæt på Svaneke, ca 20 km fra Dueodde.

Nexø

Nexø ligger kun 10 km væk, og er Bornholms næststørste by med mange spisesteder, shopping, et livligt centrum og aftenliv samt en stor og aktiv havn.

Snogebæk

Snogebæk ligger 5 km fra Dueodde og er en af Bornholms mest idylliske havne. Her er adgang til to lækre strande, kulturliv om sommeren, dejlige restauranter og hyggelig shopping.