Ofte stillede spørgsmål

SÆRLIGE KRAV TIL FERIEBOLIGEN:

Vi har en kørestolsbruger med på rejsen. Har I ferieboliger, der egner sig til kørestolsbrugere?

Som udgangspunkt har vi ingen produkter, hvor vi kan garantere, at de er generelt handicapegnede, men ofte kan vi finde en bolig, der dækker jeres behov. Der er meget stor forskel på, hvilke krav den enkelte kørestolsbruger har. Derfor beder vi jer ringe til os og få en snak, så vi forhåbentligt kan finde et hus eller en lejlighed, der passer til netop jeres behov.

I disse ferieboliger har vi tidligere haft kørestolsbrugere som gæster: 1321, 5854, 5855, 23231, 23222, 23233, 68064

 

Må vi have hund med i ferieboligen?

Det er forskelligt fra feriebolig til feriebolig, om man må medbringe hund. Hvis I søger fra forsiden af vores hjemmeside, så sørg for at forholde jer til spørgsmålet "Hund medbringes", dvs. der skal være fyldt prik i "Ja". Hvis I booker på anden vis, så kontrollér gerne om der må være hund med i den valgte feriebolig ved at åbne fanen "Vigtige Informationer". Det koster et gebyr at medbringe hund. I de fleste ferieboliger er gebyret DKK 125. Bor I på hotel, pensionat eller feriecenter kan gebyret variere. 

 

Må vi medbringe mere end 1 hund i ferieboligen?

Som udgangspunkt må I kun medbringe 1 hund og kun i de ferieboliger, hvor hund er tilladt (se ovenfor). Hvis I medbringer mere end en hund, skal I kontakte Bornholmtours for at forespørge om dette.

 

Er der internet adgang i alle ferieboliger?
Der intenet adgang i næsten alle ferieboliger, men ikke alle. På oversigen over den enkelte feriebolig fremgår det af boligens faciliteter. 
Hvis ferieboligen ikke har internet adgang, er det muligt at leje en trådløs rounter ved henvendelse på vores kontor.


BOOKING AF REJSEN/OPHOLDET:

Vi har visse krav til vores feriebolig. Hvordan finder vi bedst den rette bolig?

Brug den røde søgefunktion i højre side til at finde frem til den ferieboliog, som passer til jeres ønsker om beliggenhed, faciliteter og udstyr, størrelse m.v. Masser af billeder vil hjælpe dig til det rigtige valg.

BETALING AF REJSEN/OPHOLDET:

Hvornår skal rejsen betales?

Hvis I booker tidligere end 60 dage før ankomst, betales rejsen i to rater: 25% af totalbeløbet betales indenfor 10 dage fra bestilling. Restbeløbet betales 60 dage før ankomst. Hvis I booker indenfor 60 dage før ankomst, skal hele rejsen betales ved bestilling.

 

Hvordan betaler vi rejsen?

I kan betale med Dankort eller kreditkort, eller I kan betale via netbank med den FI-kode, som fremgår af jeres bookingbekræftelse. For at betale online går I ind på bookingen via dette link: Mine Bookinger (find password i bookingbekræftelsen). Ved betaling med netbank virker det på samme måde som ved betaling med girokort. Vi sender ikke girokort.

 

Ifølge bekræftelsen skal vi betale i dag, men banken er lukket. Hvad gør vi?

Lettest er det at følge linket i mailen med bekræftelsen og betale med Dankort eller kreditkort. Det er gratis at betale med Dankort. Alternativt kan der betales via netbank til først mulige bankdag (se bankoplysninger i den vedhæftede bekræftelse). Ved bookinger mindre end 7 dage før ankomst, skal I betale rejsen med kreditkort.

 

Vi har ikke noget Dankort eller kreditkort. Hvordan betaler vi?

I kan også betale rejsen via netbank. I finder FI-kode på den vedhæftede bookingbekræftelse.

 

Jeg har oplyst mit kontonummer – kan I ikke selv trække 2. rate?

Nej, det er ikke muligt for os at trække beløbet på din konto, selvom vi har dit kontonummer. Kontonummeret kan kun bruges til at indbetale på kontoen.

  

Jeg betalte 1. rate med kreditkort – kan I trække 2. rate på kortet?

Nej, desværre. Vi modtager ikke kreditkortoplysningerne, men blot beløbet (heller ikke, hvis I har booket via Booking.com).

FÆRGEBILLET OG FÆRGEBOOKING:

Hvordan bestiller jeg færgebilletter?
Du kan bestille din færgebillet via Bornholmtours, når du booker din feriebolig. Blot følg anvisningerne på hjemmesiden. 
 
Hvilken billettype får jeg, hvis jeg bestiller billetter igennem Bornholmtours?
Hos Bornholmtours kan I bestille de såkaldte ”standardbilletter”, dvs. billetter med en vis grad af fleksibilitet ift. ændringer og annulleringer. Det er ikke muligt at købe de ufleksible lavprisbilletter igennem Bornholmtours.

 

Kan vi ændre vores færgetider?
Færgebilletter købt igennem Bornholmtours kan ændres, dog med visse restriktioner, når vi er tæt på rejsedagen. I kan som regel altid ændre færgetider til en anden afgang samme dag, så længe der er plads på den ønskede afgang. Billetter til gående, biler og seniorbiler har dog lidt forskellige ændringsvilkår, hvorfor vi beder jer kontakte Bornholmtours for at høre om jeres muligheder for at ændre billetten. 
 
Er det nødvendigt at booke færgebilletter på forhånd?
Ja, vi anbefaler absolut bestilling af færgebilletter i god tid. Der er mange udsolgte afgange, særligt om sommeren. 

 

FORBRUGSOMKOSTNINGER:

Hvad skal vi betale i forbrug?

I de fleste ferieboliger - men ikke alle - skal I afregne elforbrug efter måler. I enkelte ferieboliger gælder dette også vandforbrug. I ganske få boliger kan der være andre forbrugsomkostninger. I kan se hvad der gælder for jeres feriebolig under fanen "Vigtige informationer" i boligens præsentation på vores hjemmeside.

 

Hvordan betaler vi forbrug?

Hvis I HAR betalt et depositum, så kan I nøjes med at aflæse målerstanden ved ankomst og ved afrejse. I skal ikke betale for forbruget ved afrejse, da vi automatisk fratrækker beløbet, inden vi refunderer jeres depositum. I skal dog altid huske at aflæse måleren både ved ankomst og afrejse.
Hvis I IKKE har betalt depositum ved booking, skal I beregne forbruget og lægge pengene i en kuvert sammen med nøglen og forbrugssedlen inden afrejse fra Bornholm.

DEPOSITUM:

Hvad er et depositum?

Vi opkræver på mange - men ikke alle - ferieboliger et depositum ud over rejsens pris. Depositum tilbagebetales efter opholdet, såfremt ferieboligen er efterladt uden skader og i aftalt rengøringsstand. Forud for tilbagebetaling fratrækker vi eventuelle forbrugsomkostninger, således at I slipper for at skulle afregne forbruget ved afrejse.

 

Hvorfor skal vi betale depositum?

De fleste ferieboliger er ejet af helt almindelige familier, som er glade for deres feriebolig og ønsker, at der bliver passet godt på den. Vi opkræver et depositum som delvis sikkerhed for evt. skader på ferieboligen, evt. manglende eller utilstrækkelig rengøring, samt som betaling for forbrugt el og evt. vand eller varme (se "Vigtige informationer" i præsentationen af ferieboligen, om der skal betales for el, mm.).

 

Hvor meget skal vi betale i depositum?

Det er forskelligt, hvor meget der skal betales i depositum. Beløbet afhænger af størrelsen på ferieboligen og opholdets længde. Generelt kan vi dog sige, at der i depositum betales min. DKK 450 og max. DKK 1.500.

 

Hvornår tilbageføres depositum?

Depositum tilbagebetales senest tre uger efter afrejse, dog forudsat, at vi har modtaget jeres bankkontooplysninger. I kan oplyse bankkontonummeret, når I booker, eller I kan tilføje det i jeres booking på vores hjemmeside via Mine bookinger.

NØGLEUDLEVERING OG -AFLEVERING:

Hvor skal vi hente og aflevere nøglen til vores feriebolig?

I kan se nøgleafhentningsstedet på jeres bekræftelse, som I får tilsendt før afrejse. Hvis I har lejet en ferielejlighed eller et feriehus, skal I som udgangspunkt altid hente nøglen hos Circle K (tidl. Statoil) på Zahrtmannsvej 99 i Rønne. Hvis I skal bo på hotel, pensionat eller feriecenter, skal I som udgangspunkt hente og aflevere nøglen i receptionen på feriestedet. MEN - der er undtagelser, og det er derfor vigtigt, at I læser papirerne inden jeres afrejse hjemmefra. Nøgleafhentningsstedet vil altid fremgå af bookingbekræftelsen.

 

Kan vi hente nøglen før kl. 15 på ankomstdagen?

Ja, I kan hente nøglen allerede fra kl. 10, men I har ikke adgang til ferieboligen før kl. 15. Hvis I ønsker at hente nøglen før kl. 10, skal der laves en særaftale med Bornholmtours.

 

Hvor sent kan vi hente nøglen om aftenen?

Nøgleafhentning på Circle K (tidl. Statoil): Der er åbent døgnet rundt alle dage.
Nøgleafhentning andre steder: Alle hoteller, pensionater og feriecentre har forskellige rutiner vedr. tidspunkter for nøgleafhentning. Alle steder vil man dog have en mulighed for sen ankomst. Sørg blot for at gøre os opmærksom på ankomsttidspunktet, så vi kan informere overnatningsstedet.

 

Kan vi aflevere nøglen tidligt om morgenen?

Nøgleaflevering på Circle  K (tidl. Statoil): Ja, der er åbent for nøgleaflevering døgnet rundt alle dage.
Nøgleaflevering på Romantik Ferielejligheder: Ja, I lægger bare nøglen i nøgle-postkassen, når det passer jer.
Nøgleaflevering andre steder: Aftal evt. tidlig aflevering med receptionen under opholdet.

 

Kan vi vente med at aflevere nøglen til senere end kl. 10 på afrejsedagen?

I skal forlade boligen kl. 10, men I kan vente med at aflevere nøglen til senere. Det skal blot være på selve afrejsedagen (gælder dog ikke ved udcheckning på hoteller, feriecentre og pensionater). Nøgleafleveringen kan derfor godt være i forbindelse med færgeafgang.

ANDRE SPØRGSMÅL:

Bookingbekræftelsen på side 2 er tom. Mangler en side?

Nej. Hvis side 2 er tom, mangler I ikke en side. Det skyldes blot sideopsætningen på jeres computer/printer. I behøver ikke at foretage jer noget.

 

Hvad koster slutrengøring, linned og andre tilvalg?

Prisen på slutrengøring afhænger af, hvor I skal bo. I kan se prisen på slutrengøringen af jeres feriebolig via dette link: www.bornholmtours.com/Mine-Bookinger.

I de fleste ferieboliger koster linnedpakke DKK 135 pr. person. Barnestol og barneseng kan lejes for DKK 21 pr. dag.
Bor I på hotel, pensionat eller feriecenter kan prisen variere.

 

Hvad er ”Øvrige tilvalg”?

”Øvrige tilvalg” er en sammentælling af de tilkøb, som står ud for hvert navn (længere nede på bekræftelsen). Tilvalg kan være slutrengøring, linned, brobilletter eller lignende.

 

Vi vil gerne benytte vores brobilletter på andre dage end de, som står på voucheren. Kan det lade sig gøre?

Ja. Brobilletten er gyldig frem til den dato, hvor der står ”Valid through” på billetten, og er ikke afhængig af jeres rejsedatoer til/fra Bornholm.

Fandt du svar på jeres spørgsmål? Hvis ikke - så du altid velkommen til at kontakte os.

 

Jeg er ikke tilfreds med ferieboligen
Hvis du oplever fejl og mangler i din feriebolig, beder vi dig at kontakte os hurtigst muligt, så vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at gøre dig tilfreds, så du kan nyde din ferie på Bornholm.

Nummeret til vores 24-timers nødtelefon finder du i posen, udleveret sammen med nøglen til ferieboligen.

 

Hvad betyder symbolerne i ferieboligens plantegning?

Du finder en forklaring på alle symboler på denne side