Praktisk info

Verdt å vite om Ferieleilighet

 

Nøkkelutlevering

I de fleste tilfeller skal leietaker hente nøkkelen til ferieboligen før leiestart. Utleveringen av nøkkel skal skje fra klokken 15.00 på ankomstdagen. Adressen for nøkkelutlevering fremgår tydelig på leiebeviset. På avreisedagen skal leietaker avlevere nøkkelen til ferieboligen samme sted. Ferieboligen skal forlates senest klokken 10.00 på avreisedagen.

Innredning og utstyr

Våre ferieboliger er i de fleste tilfeller privateide, og dermed innredet og utstyrt slik eieren ønsker. Utover bestikk, service og kjøkkenutstyr som du bruker i det daglige, er alle boligene individuelt utstyrt med møbler, og lignende. Køyesenger er fortrinnsvis egnet til barn, og kan være utstyrt med skumgummimadrasser. Tepper, dyner og hodeputer finnes i riktig antall i forhold til hvor mange personer som er tillatt i boligen.

Ferieboligene varmes fortrinnsvis opp med strøm, og kan i enkelte tilfeller være utstyrt med varmtvannsbeholdere på ned til 20 - 30 liter. Dette rekker til to dusjer, dersom man bruker varmtvannet med omtanke. Vennligst bemerk at leietaker selv skal ta med håndklær, sengetøy, kopphåndkle og lignende. Sjekk prisliste for leie av utstyr på denne siden. I alle ferieboliger finner du hagemøbler som består av et bord og stoler til det antall personer som boligen benyttes av. Parasoll og/eller solstoler og stolputer regnes som ekstrautstyr og er derfor ikke alltid å finne i ferieboligen.

Dersom ferieboligen er utstyrt med parabol/satelitt tv, mottas fortrinnsvis tyske tv-kanaler. Det er som oftest ikke danske betalingskanaler (f.eks TV2) i ferieboligene. Informasjon om TV2 i den enkelte feriebolig finner du i boligpresentasjonen her på våre hjemmesider.

Vennligst bemerk at ferieområder også beboes året rundt, slik at det kan forekomme byggearbeid og trafikk. Dette gir ikke anleding til reduksjon i leiepris.

Strømforbruk m.m

Hovedregelen er at det skal betales for energiforbruk utover leieprisen. I de fleste ferieboliger betales strøm (og i hus med spa også for vannforbruk) etter måler. Det er leietakers ansvar å lese av målerstand ved ankomst og avreise. Dersom det er innbetalt depositum ved leie av ferieboligen vil forbruket trekkes fra depositumet. Hvis det ikke er betalt depositum, skal leietaker betale for forbruket samtidig med nøkkelavlevering på avreisedagen. Prisen på forbruket finner du på forbruksutregningsseddelen. Den utleveres ved ankomst sammen med nøkkelen, og skal leveres i utfylt stand med målertal på avreisedagen, uansett betalingsform.

I enkelte ferieboliger er forbruket inkludert i prisen, eller forutbetalt ved booking. Dersom det er tilfelle vil det fremgå i beskrivelsen av den enkelte bolig.

Ferieboliger med peis leies uten vedforbruk.

Sluttrengjøring

Ettersom de fleste ferieboliger ligger i naturen, må det tas høyde for at man kan finne ulike insekt i boligen. Selv etter en grundig rengjøring kan det forekomme spindelvev, støv og døde insekter. Om høsten kan det også forekomme at man finner mus i ferieboligen.

Det er leietakers ansvar å etterlate boligen rengjort og i ordentlig stand til de neste gjestene. Dersom ferieboligen ikke etterlates i en akseptabel stand, vil det bli innkrevd et gebyr og omkostninger for rengjøringen som settes ut til et byrå eller gjøres av eieren selv.

I forbindelse med booking av ferieboligen er det mulig å bestille sluttrengjøring, men det forventes allikevel at leietaker etterlater ferieboligen ryddig og i akseptabel tilstand. Ved nøkkelutlevering vedlegges regler og informasjon når det gjelder rengjøring av boligen.

Sengetøy

Sengetøy kan leveres i boligen og hentes etter avreise. En sengetøypakke består av 1 putevar, 1 dynetrekk, 1 laken, 2 håndklær og 1 kjøkkenhåndkle.

Pris per sengetøypakke er DKK 125,-.

Barnestol og/eller barneseng

Barnestol og/eller barneseng kan leveres i boligen og hentes ved avreise. Pris per barnestol eller -seng per uke er DKK 149,-.

Det anbefales at du bestiller det ekstrautstyret du ønsker allerede ved booking av ferieboligen.

Hund og andre husdyr

Det er ikke tillatt å ta med hund eller andre husdyr på alle feriesteder. De feriestedene som tillater det vil som regel kreve et gebyr dersom hund medbringes.

Det er gjestens ansvar å opplyse om dere har med dere hund. Gebyr for hund betales samtidig med oppholdet via BORNHOLMTOURS.

Gebyr

Det innkreves et saksbehandlingsgebyr på DKK 89,- til administrasjon av bookingen.