Ofte stilte spørgsmål

SpesiellE KRAV TIL FERIEBOLIGEN:

 

Vi har en rullestolbruker med på reisen. Har dere ferieboliger som egner seg for rullestoler?

I utgangspuntet har vi ingen produkter som vi kan garantere at er spesielt handikappvennlige. Men ofte kan vi være behjelpelige med å finne en bolig som dekker deres behov. En rullestolbruker kan ha svært ulike behov, og derfor ber vi deg ringe oss og ta en prat, slik at vi forhåpentligvis kan vinne et hus eller en leilighet som oppfyller kravene deres.

I disse ferieboligene har vi hatt rullestolbrukere som gjester tidligere: 1321, 5854, 5855, 23231, 23222, 23233, 68064

 

Kan vi ha med hund i ferieboligen?

Dette er ulikt fra feriebolig til feriebolig. Dersom dere søker fra forsiden av vår hjemmeside, så sørg for å krysse av for "ja" under punktet "Hund medbringes". Dersom dere booker på annet vis, så vær vennlig å kontrollere om den aktuelle ferieboligen tillater husdyr. Dette finner du under fanen "Viktig informasjon". Det medfører et gebyr å ha med hund. I de fleste ferieboliger er gebyret DKK 125. Bor dere på hotell, pensjonat eller feriesenter, kan gebyret variere.

 

Kan vi ta med mer enn 1 hund i ferieboligen?

I utgangspunktet kan dere kun kan med 1 hund, og bare i de ferieboliger hvor hundehold er tillatt (se ovenfor). Dersom dere har med mer enn 1 hund, må dere kontakte BORNHOLMTOUS for å avklare dette.

 

BOOKING Av REiSEN/OPpHOLDET:

 

Vi har visse krav til vår feriebolig. Hvordan finner vi den best egnede boligen?

Bruk den røde søkefunksjonen på høyre side for å finne frem til den ferieboligen som oppfyller deres krav om beliggenhet, fasiliteter, utstyr, størrelse, osv. Mange bilder vil hjelpe deg å treffe riktig valg.

BETALING Av REiSEN/OPpHOLDET:

 

Når skal reisen betales?

Hvis dere booker tidligere enn 60 dager før ankomst, skal reisen betales i to omganger: 25% av totalbeløpet innbetales senest 10 dager etter bestilling. Restbeløpet skal betales 60 dager før ankomst. Hvis dere booker senere enn 60 dager før ankomst, skal hele reisen betales ved bestilling.

 

Hvordan betaler vi reisen?

Dere kan betale med Dankort eller kredittkort, eller dere kan betale via nettbank med den FI-koden dere får i bookingbekreftelsen. For å betale går dere inn på bookingen via denne linken: www.bornholmtours.com/Mine-Bookinger (finn passord i bookingbekreftelsen). Ved betaling i nettbank virker det på samme måte som ved betaling med bankgiro. Vi sender ikke bankgiro.

 

I følge bekreftelsen skal vi betale i dag, men banken er stengt. Hva gjør vi?

Det enkleste er å følge linken i mailen dere fikk ved bekreftelse av bookingen. Der kan dere betale med Dankort eller kredittkort. Det er gratis å betale med Dankort. Alternativt kan dere betales i nettbank, slik at betalingen finner sted på første mulige bankdag (se bankopplysninger i bekreftelsesvedlegget). Ved bookinger mindre enn 7 dager før ankomst, må dere betale reisen med kredittkort.

 

Vi har ikke Dankort eller kredittkort. Hvordan betaler vi?

Dere kan gå inn i nettbanken og betale ved hjelp av FI-koden som dere finner i bekreftelsesvedlegget.

 

Jeg har oppgitt mitt kontonummer – kan dere trekke 2. innbetaling?

Nei. Det er umulig for oss å trekke beløp på din konto, selvom vi har ditt kontonummer. Kontonummer kan man kun bruke til å sette penger inn på konto.

 

Jeg betalte 1. innbetaling med kredittkort – kan dere trekke 2. innbetaling på kortet?

Nei, dessverre. Vi mottar ikke kredittkortopplysningene dine, kun beløpet (heller ikke hvis dere har booket via Booking.com).

 

FeRGEBILLEtT OG FeRGEBOOKING:

 

Hvordan bestiller jeg en ferje billett?

Fra 1. september 2018 må du bestille en ferje billett på www.bornholmslinjen.dk.

 

Kan vi endre fergetiden vår?

Ta kontakt med Bornholmlinjen. De vil kunne hjelpe deg med eventuelle spørsmål angående bestillingen din.

 

Er det nødvendig å booke fergebilletter på forhånd?

Ja. Vi anbefaler absolutt å bestille fergebilletter i god tid. Om sommeren er mange avganger utsolgt.

 

FORBRUkSOMKOSTNadER:

 

Hva skal vi betale i forbruk?

I de aller fleste ferieboliger - men ikke alle - skal dere avregne elektrisk forbruk på måler. I enkelte ferieboliger gjelder dette også vannforbruk. I ganske få boliger kan det være andre forbrukskostnader. Dere kan se hva som gjelder for deres feriebolig under fanen "Viktig informasjon" i boligens presentasjon på våre hjemmesider.

I 2017 avregnes det 2,75 DKK/kWh når det gjelder elektrisitet.

 

Hvordan betaler vi for forbruket?

Dersom dere har betalt depositum, så holder det å avlese målerstanden ved ankomst og avreise. Dere skal ikke betale for forbruket ved avreise, ettersom vi trekker beløpet automatisk før vi refunderer deres depositum. Husk å alltid lese av måleren ved ankomst og avreise.

Har dere ikke betalt depositum ved booking, så må dere beregne forbruket og legge pengene i en konvolutt sammen med nøkkelen og forbruksskjemaet før dere reiser fra Bornholm.

 

DEPOSITUM:

 

Hva er et depositum?

På de fleste ferieboliger krever vi et depositum ut over reisens pris. Depositumet tilbakebetales etter oppholdet, såfremt ferieboligen er etterlatt uten skader og vasket som avtalt. Før vi tilbakebetaler depositumet, trekker vi eventuelle forbruksomkostninger.

 

Hvorfor skal vi betale depositum?

De fleste ferieboliger er eid av helt vanlige familier som er glad i sin feriebolig. De ønsker at ferieboligen blir best mulig ivaretatt. Vi innkrever et depositum som delvis sikkerhet for eventuelle skader på ferieboligen, evt. manglende eller utilstrekkelig rengjøring, samt som betaling for det dere bruker av elektrisitet, og evt. vann eller varme, under oppholdet. (Se "viktig informasjon" i presentasjonen av ferieboligen. Der går det frem om det skal betales for elektrisitet, osv.)

 

Hvor mye skal vi betale i depositum?

Det varierer. Beløpet avhenger av størrelsen på ferieboligen og oppholdets lengde. Generelt kan vi si at depositumet er på minimum DKK 450 og maksimum DKK 1.500.

 

Når refunderes depositumet?

Depositumet tilbakebetales senest tre uker etter avreise, forutsatt at vi har mottatt deres kontoopplysninger. Dere kan opplyse om kontonummer når dere booker, eller dere kan tilføye det i deres booking på vår hjemmesiden under "Mine bookinger".

NØkklutLEVERING- OG -innLEVERING:

 

Hvor skal vi hente og avlevere nøkkelen til vår feriebolig?

Før avreise får dere tilsendt en bekrefelse der nøkkelutleveringssted er spesifisert. Dersom dere har leid en ferieleilighet eller et feriehus, skal dere i utgangspunktet alltid hente nøkkelen hos Circle K (tidligere Statoil) på Zahrtmannsvei 99 i Rønne. Dersom dere skal bo i campinghytte, på hotell, pensjonat eller feriesenter, skal dere som regel hente og avlevere nøkkelen i resepsjonen på feriestedet. MEN – det er unntak, så det er derfor viktig at dere leser papirene før avreise hjemmefra. Nøkkelutleveringssted vil alltid fremgå på bookingbekreftelsen.

 

Kan vi hente nøkkelen før klokken 15 på ankomstdagen?

Ja. Dere kan hente nøkkelen allerede klokken 10, men dere har ikke adgang til ferieboligen før klokken 15. Dersom dere ønsker å hente nøkkelen før klokken 10, må dere lage en særavtale om dette med BORNHOLMTOURS.

 

Hvor sent på kvelden kan vi hente nøkkelen?

Nøkkelutlevering på Circle K (tidligere Statoil): Det er åpent frem til klokken 23 alle dager. Dersom dere kommer etter stengetid, er det viktig at dere kontakter oss på forhånd slik at vi kan sette opp en særavtale i forbindelse med nøkkelutlevering.

Nøkkelutlevering andre steder: Alle hotell, pensjonat, campinghytter og feriesentre har ulike rutiner vedr. rutiner for nøkkelutlevering. Alle steder har dog en mulighet for sen ankomst. Sørg uansett for å gjøre oss oppmerksom på ankomsttidspunkt slik at vi kan informere overnattingsstedet.

 

Kan vi vente med å avlevere nøkkelen til senere enn klokken 10 på avreisedagen?

Dere må forlate boligen klokken 10, men dere kan vente med å levere nøkkelen til senere. Avlevering må dog skje på avreisedagen, og dette gjelder ikke ved utsjekking på hotell, pensjonat, campinghytter og feriesentre. Nøkkelavlevering kan derfor godt skje i forbindelse med fergeavgang.

 

ANDRE SPØRGSMÅL:

 

Bookingbekreftelsen er tom på side 2. Mangler det en side?

Nei. Hvis side 2 er tom, mangler dere ikke en side. Det skyldes kun sideoppsettet på deres printer/datamaskin. Dere behøver ikke å foreta dere noe.

 

Hva koster sluttrengjøring, sengetøy og andre ekstraytelser?

Prisen på sluttrengjøring avhenger av hvor dere skal bo. Dere kan se prisen på sluttrengjøringen av deres bolig via denne linken: www.bornholmtours.com/Mine-Bookinger. Sengetøypakke koster DKK 125 per person. Barnestol og barneseng kan leies for DKK 21 per dag.

 

Hva er øvrige ytelser?

"Øvrige ytelser" er en oppsummering av de ekstrakjøp som står under hvert navn (lenger ned på bekreftelsen). Ytelser kan være sluttrengjøring, sengetøy, brobilletter eller lignende.

 

Det står "DKK 0" ved avbestillingsforsikringen. Betyr det at vi ikke har kjøpt forsikring?

Nei. Det betyr at innbo– og avbestillingsforsikringen er inkludert i prisen på boligen. Dere er altså dekket dersom en av dere blir syke så dere ikke kan reise.

 

Vi ønsker å benytte våre brobilletter på en annen dag enn det som står på voucheren. Lar det seg gjøre?

Ja. Brobilletten er gyldig frem til den datoen som står spesifisert under "valid through" på billetten, uavhenging av deres reisedatoer til og fra Bornholm.