Beskrivelse af vandrepakker

Ud i naturen, stille og roligt (AVP1) - 6 nætter

På denne ferie oplever I alt fra klitter og stejle kyster, som med deres høje klippevægge tager imod bølgernes brus, til enge, sprækkedale og flad sandstrand. Her er lyngområder og skove. Hele naturens spekter er repræsenteret på denne lille ø. Pakken er bygget op omkring to overnatningssteder; et i nord og et i syd, hvilket giver mulighed for at udvælge de ture, I ønsker uden at skulle gå fra sted til sted langs kysten hver dag. Nogle ture egner sig bedst til først at tage bussen, for undervejs at hoppe af og på efter eget ønske, så I kan vælge de vandreture I har lyst til og mod på.

Dag 1: Ank. til Bornholm, vandring 24 km til Allinge

Ved ankomst til Rønne vandrer I nordpå langs Bornholms vestkyst igennem skoven til Hasle (10km). Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter går I videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og en imponerende natur. Herefter kan I skrå ind over land mod Allinge, hvor I tjekker ind på det lille hyggelige Hotel Allinge. Der vandres langs vestkysten til Allinge, hvor I overnatter de første 3 nætter.

Dag 2 & 3: Nordbornholm

I har Hammerknuden med bl.a. Hammershus i nærområdet med mange muligheder for vandreture og meget at udforske. Tag bussen til Almindingen, hvor der er mere end nok vandreture til flere dage. Lilleborg og Rokkestenen kan opleves: Start og slut denne vandretur ved Christianshøjkroen i Almindingen, hvor der evt. kan nydes en frokost i skovens smukke omgivelser, der skifter farver efter årstiden.

Følg de gule mærker rundt. Turen foregår på gode skovveje. Oplev Ekkodalen - Bornholms største sprækkedal med de imponerende, stejle klippevægge. Det bedste ekko finder I ved at gå til venstre ad den afmærkede sti og standse ved H.C. Ørsteds kilde. I må råbe lige så mange gange I vil.

Følger I stien videre i samme retning, kommer I gennem Ekkodalen, der i gamle dage blev kaldt Styrtebakkerne, måske fordi man i sin tid ofrede mennesker her ved, nå ja, at styrte dem ned fra toppen af klippen. Besøg også Gammelborg. Turen begynder ved 14 km stenen mellem Svaneke og Rønne.

Dag 4: Der vandres Allinge-Snogebæk, vandring 42 km - eller stå på en bus

Turen sydover langs østkysten er en meget smuk tur. Vælge evt. de strækninger I ønsker at vandre og står på og af bussen efter det. I kommer forbi Helligdomsklipperne med kunstmuseet, Salene Bugt lige før Gudhjem, der helt klart er et besøg værd. Lige uden for Gudhjem finder I Landbrugsmuseet Melstedgård og Madkulturhuset. På vejen videre er Bølshavn, Listed og Svaneke samt Årsdale. Herfra er der en 3 km vandrekyststi tur til Nexø med gode muligheder for at se sæler. Fra Nexø kan der vandres helt nede ved kysten/stranden det meste af vejen mod Snogebæk. De sidste tre dage overnattes i Snogebæk, et lille hyggeligt fiskerleje på Sydbornholms østkyst.

Dag 5 & 6: Sydbornholm

Med udgangspunkt i Snogebæk kan f.eks. Dueodde udforskes. En vandretur i det store klitlandskab ved Dueodde er en helt særlig naturoplevelse. Besøg Dueodde Fyr og mærk det finkornede sand under fødderne i de kæmpestore klitter, bliv forblæst på den brede sandstrand, søg læ mellem fyrretræerne bag klitterne eller tag de 196 trin op i det 45 meter høje Dueodde Fyrtårn - Nordeuropas højeste - og kig ud over havet og en stor del af Bornholm. I Dueoddes fyrreskov kan du også opleve en af krigstidens gamle bunkere. Tyskerne havde planer om fire kanonstillinger, hvoraf to nåede at blive bygget. Tag en vandretur til/I Paradisbakkerne, en skov med afmærkede ruter. Rokkestenen og Bornholms første vandrehjem, "Fjældstauan" fra 1925 på rød rute.

Dag 7: Hjemrejse, vandring til Rønne 35 km

På denne sidste vandredag vandres der til Rønne, en tur på 30 - 44 km alt efter hvilken rute I vælger. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. I vandrer langs strand og strandskrænter forbi små fiskesamfund ved Boderne og Arnager (begge steder er der om sommeren mulighed for frokoststop).

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Til fods fra nord til syd (AVP2) - 5 nætter

Rejsen er sammensat, så man får det bedste af det klipperige Nordbornholm og sandet på Sydbornholm.

Dag 1: Ankomst Bornholm, vandring 24 km til Allinge

Ved ankomst til Rønne vandrer I nordpå langs Bornholms vestkyst igennem skoven til Hasle (10km). Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter går I videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og en imponerende natur. Herefter kan I skrå ind over land mod Allinge, hvor I tjekker ind på det lille hyggelige Hotel Allinge.

Dag 2: Nordbornholm

Dagen kan bruges til at vandre ved Hammershus og Nordbornholms dramatiske kyststrækning. Start ved Hammershus og find op i Paradisdalens tætte bevoksning. Derfra kan I gå op på Troldsbjerg, Troldsmyr og Komyr. Herefter hører skoven op, og der er åben sti til Finnens Top. Videre omkring Finnedalshuset og bækken der så poetisk hedder "Pissebækken", går man ned til redningsstien tættere ved kysten, og returnerer op til Hammershus via Mølledalen. Det er her på den sidste strækning, I har den allerbedste udsigt til Hammershus.

Dag 3: Allinge- Svaneke, vandring 29 km

Tag turen fra Helligdomsklipperne til Gudhjem og gør evt. frokoststop her i denne charmerende bjergby fyldt med restauranter og caféer. Tag turen videre østpå langs nordkysten og nyd turen fra Listed til Svaneke (Redningsstien) gerne med små afstikkere ned på klipperne. I Svaneke skal I bo på et charmerende hotel på havnen. Brug aftenen til en god middag og besøg byens mange glaskunstnere, m.v.

Dag 4: Svaneke-Balka, vandring 15 km

Der vandres til Balka Strand langs kysten. I passerer Årsdale på turen og på kysten mod Nexø er der god mulighed for at se sæler. Stenbrudssøen passeres og I er i Nexø, Bornholms næststørste by. Her er god mulighed for et frokoststop. Herfra vandres der langs vandet med skønne lyngsletter de sidste 3 km mod Balka. Nyd resten af dagen her ved havet og en god middag om aftenen evt. i nabobyen Snogebæk.

Dag 5: Balka-Rønne, vandring 35 km

I dag vandres der til Rønne. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. Når I når frem til Rønne tjekker I velfortjent ind på Griffen Spa Hotel, hvor I kan blive forkælet i hotellets spa. (Bemærk lukket på mandage.)

Dag 6: Hjemrejse

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Vandreferie med buskort - vest (AVP3) - 5 nætter

Det inkluderede buskort giver jer en enestående mulighed for at tilpasse jeres vandringer til vind og vejr, uden nødvendigvis at skulle følge en tur øen rundt med uret. Hop af og på bussen efter behov og oplev de vandreture I har lyst til og mod på.

Dag 1: Ankomst, vandring eller bus til Hasle, 10 km

I bor i Hasle på den hyggelige Hotelpension Herold, hvorfra I kan gå flotte ture samt nemt kan nå mange gode steder på øen med masser af vandremuligheder.

Dag 2: Hasle-Rønne

Gå f.eks. til Rønne langs kysten og oplev det geologisk og kulturhistorisk spændende område – og tag bussen hjem. Eller gå til Vang og oplev undervejs den stejle klippekyst, som rejser sig lodret af havet – og tag efterfølgende bussen hjem igen.

Dag 3: Nordbornholm

Tag f.eks. bussen til Hammershus og udforsk Europas største borgruin samt Hammerknuden med Opalsøen og Hammer Havn. Se helleristningerne fra bronzealderen ved Madsebakke mellem Sandvig og Allinge. Eller fortsæt med bussen mod Gudhjem og oplev Helligdomsklipperne og Kunstmuseet, gå en tur fra Melsted op ad Kobbeåen hen til den imponerende Østerlars Rundkirke.

Dag 4: Midtbornholm

Tag til Almindingen - der er afmærkede vandrestier til mere end en dag! Lilleborg, Gamleborg og Rokkestenen kan opleves med start og slut ved Christianshøjkroen i Almindingen.

De mange cykelstier i området er gode skovveje, så det er muligt at have barne- og klapvogne eller en kørestol med på disse stier. Oplev Ekkodalen - Bornholms største sprækkedal med Styrtebakkerne, den imponerende, stejle klippevæg, som danner den ene sidevæg af dalen. Det bedste ekko finder du ved H.C. Ørsteds kilde. Her må man råbe lige så mange gange man vil.

Dag 5: Sydbornholm

Besøg Sydbornholm hvor en vandretur i det store klitlandskab er en helt særlig naturoplevelse. Mærk det finkornede sand under jeres fødder i de kæmpestore klitter, bliv forblæst på den brede sydvendte strand, søg læ mellem fyrretræerne bag klitterne eller tag de 196 trin op i det 45 meter høje Dueodde Fyr - Nordeuropas højeste - og kig ud over havet, Dueoddes fyrreskov og en stor del af Bornholm.

Besøg Slusegård ved Øle Åens udløb kun 6,2 km fra Dueodde, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk bag klitterne. Her kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes.
Dette er kun et meget lille udsnit af de muligheder Bornholm byder på. Læs mere i det til pakken medfølgende vandremateriale.

Dag 6: Hjemrejse

Tag bussen til Rønne og færgen. Alt efter færgeafgang kan de sidste timer på øen for denne gang benyttes i Sandvig eller Rønne.

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Vandreferie ved foden af Hammeren (AVP4) – 5 nætter

Bo med udsigt over Hammersøen - Danmarks eneste fjeldsø. Pakken er inkl. buskort med ubegrænset transport. Så du kan nemt tage på dagsture rundt på øen og vende hjem et dejligt hotel om aften.

Dag 1: Ankomst. Tag bussen fra Rønne til Sandvig

I bor ved pragtfuldt på Hotel Hammersø ved Hammersøen, som er Bornholms største sø. Den ligger lige ved siden af Opalsøen, der er et resultat af granitbrydningen på Nordbornholm, og giver et indtryk af, hvor stor industrien har været. Brug dagen efter ankomst til at vandre i området rundt om de 2 søer.

Dag 2: Midtbornholm-Almindingen

Besøg Almindingen på Bornholm og udforsk skoven med nogle skønne vandreture. Tag bussen mod Almingen og start evt. vandreturene i Ekkodalen, ved kiosken/parkeringspladsen, der findes på vejen mellem Almindingen og Åkirkeby. Ekkodalen er en del af Bornholms længste sprækkedal, der løber fra Saltuna i øst og 12 kilometer gennem landet ind til Vallensgårds Mose. Med sine 162 meter over havets overflade er Rytterknægten Bornholms højeste punkt. I 1856 blev Rytterknægten forsynet med et udkigstårn af sten, til minde om Kong Frederik den 7. og Grevinde Danners besøg fem år tidligere. Står man på toppen, befinder man sig 184 meter over havets overflade og kan i klart vejr se både det meste af Bornholm og Ertholmene og Skåne. Gamleborg i Almindingen er kongemagtens ældste borg på Bornholm, og den ældste stenbygning vi kender på øen. Den er placeret på en svært tilgængelig klippeknude på kanten af Ekkodalen. Borgplateauet er omkranset af kraftige jordvolde, og omkring år 1100 blev borgen yderligere forstærket med en massiv granitstensmur

Dag 3: Østbornholm-Kystvandring

Her er 2 forslag:

Sandvig-Gudhjem, 22 km

Der gås på fortovet til I når Allinge Havn og herefter på stien langs kysten. På turen fra Tejn mod Helligdomsklipperne findes en omvej der helt klart er turen værd, Danmarks største vandfald, Døndalen. Tilbage på cykelstien møder I snart Bornholms Kunstmuseum og herfra går en sti ud til kysten til Helligdomsklipperne og grotterne. De sidste 6 km mod Gudhjem er fyldt med smukke klippeformationer og lige før Salenebugten vandres der i et stykke smuk naturskov.

Gudhjem-Svaneke, 18 km

Tag bussen til Gudhjem. Fra Gudhjem Havn går I mod øst, hvor en stentrappe fører op til en sti, der er til at følge hele vejen til Svaneke. I vandrer gennem Melsted, et tidligere lille fiskerleje. Fra Melsted går man på cykelvejen. En omvej på turen på 4 km der er det værd, er Kobbeådalen. Overfor ”Hvide Hus” (et hvidt stråtækt hus på højre side afvejen) finder i kyststien mod Bølshavn gennem Randkløve, Kobrastien. I passerer Haralds Havn og Ypnasted. Fra Bølshavn vandres der på cykelstien mod Listed og fra Listed de sidste 2 km mod Svaneke igen på kyststi.

Dag 4: Sydbornholm

Dueoddeområdet er botanisk spændende, og hen over området koncentreres trækfuglene om efteråret. En vandretur i det store klitlandskab ved Dueodde på Bornholm er en helt særlig naturoplevelse. Mærk det finkornede sand under dine fødder i de kæmpestore klitter, bliv forblæst på den brede sydvendte strand. I Dueoddes fyrreskov kan du også opleve nogle af krigstidens gamle bunkere. Tyskerne havde planer om fire kanonstillinger, hvoraf to nåede at blive bygget. Formålet med kanonstillingerne var at beskyde den skibstrafik, der var syd for Bornholm. Der er adgang til de gamle bunkers ad Skrokkegårdsvejen.  Tag de 196 trin op i det 47 meter høje Dueodde Fyrtårn, Danmarks og Nordeuropas højeste, og kig ud over havet og en stor del af Bornholm. Gå op til Sdr. Landevej og tag turen mod Slusegård på cykelstien. Den fredede vandmølle ved Slusegården er ren idyl i forhold til det øvrige flyvesandslandskab. Kigger man på et landkort over Borholm bemærker man, at den 55. nordlige breddegrad er markeret på det allersydligste af øen, og netop syd for Slusegård skærer denne linje den 15. østlige længdegrad. Uden anden grund end slet og ret at markere dette sted, har en bornholmsk ingeniør formået det tidligere bornholmske amtsråd at markere stedet midt ude i klitterne tæt på stranden med et mindre anlæg og en sten, der markerer de to linjer og deres "mødested”. Dette kaldes et geografisk knudepunkt. Her er klokken 12 middag-normaltid, når solen står lige i syd. Det vil den gøre i København 9 minutter senere, og i Esbjerg hele 25 minutter senere.

Dag 5: Nordbornholm

Brug dagen til at vandre nogle fantastiske ture ved Hammerknuden, der er et helt unikt naturområde præget af klippe og hav. Her kan I opleve grundfjeld i mange udformninger: Fra den flade skærgårdskyst ved Hammerodde til fuglefjeldene og de forrevne stejlsider ved Hammerhavn og Kongestolen. Hammerknuden udgør Bornholms nordvestligste hjørne og er skilt fra resten af Bornholm af en sprækkedal. I bunden af sprækkedalen ligger øens største sø, Hammersøen. Hammerknuden er dækket af stier på kryds og tværs. Mange vælger at gå hele vejen rundt om Hammerknuden (turen er ca. 6 kilometer). Hammerodde Fyr blev opført på nordspidsen af Hammerknuden, i 1895. Krystalsøen er en regnvandssø, som ligger på et plateau højt i terrænet i et gammelt stenbrud. Stenbruddet blev i sin tid kaldt Sibirien, fordi det var koldt ikke mindst om vinteren. Sibirien er det ældste brud på Hammerknuden. Fra plateauet er der en fantastisk udsigt over Opalsøen, Hammersøen, Sandvig og det omkringliggende landskab. Vejen op til Nordeuropas største borgruin Hammershus går over slotsbroen og videre op ad den gamle middelaldervej som altid har været den eneste indgang til borgen. På en skråning ved Mølledalen over for Hammershus findes Hammershus Besøgscenter. I centeret finder du butik, cafe, toiletfaciliteter og en udstilling, som giver en ekstra dimension til oplevelsen af borgruinen. Udstillingen fortæller med kort og plancher historien om Hammershus fra borgen blev bygget og frem til i dag, og i den interaktive del af udstillingen kan du se en model af borgen og selv dykke dybere ned i en digital fortælling om forskellige emner med relation til borgen. Fra besøgscenteret har du en fantastisk udsigt til Hammershus, både fra udstilling og cafe, men også fra bygningens panoramatag som er udført i bornholmsk eg. Adgang til Hammershus Besøgscenter og udstillingen er gratis.

Dag 6: Hjemrejse

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

gå.Ø.nu på Bornholm (AVP5 ) - 7 nætter

Gå Bornholm rundt og oplev Bornholms unikke kyster.

Dag 1: Ank. til Bornholm, kort vandring 10 km

Denne første strækning på turen Bornholm rundt kan gås langs vandet og i skoven når I er et stykke ude af Rønne. Der vandres langs Bornholms smukke vestkyst igennem Sandflugtsskoven til Hasle, et let stykke på 6 km. Når I når Hasle overnatter I første nat på et lille hyggeligt hotelpension, med udsigt over Hasle Havn og solnedgangen over Østersøen kun 10 km fra Rønne nordpå.

Dag 2: Bornholms vestkyst til Allinge

Vi anbefaler at der startes tidligt på dagen for at vandre videre fra Hasle f.eks. via Helligheder, Teglkås, Jons Kapel, Vang og Hammershus. Nyd en imponerende natur på hele strækningen. Der vandres blandet på stier, kyststier og på landevejen. Ved Jons Kapel bliver turen mod Vang lidt hårdere at vandre. Fra Vang vandres mod Hammer Havn, hvor det igen bliver en lettere rute, videre rundt Hammerknuden for at nå Sandvig, tvilling-by til Allinge, hvor I overnatter på det charmerende Hotel Allinge. I har vandret ca. 22 km på 2. dagen.

Dag 3: Allinge til Gudhjem

I dag vandres der mod Gudhjem, der syder af sydlandsk stemning, en tur på 22 km. På turen er der god tid til at udforske klipperne langs kysten og gå evt. helt ned til Helligdomsklipperne. Herefter kommer I til Salenebugten med sin 2 km lange ekstrem varierede klippekyst, lige før Gudhjem, hvor I skal overnatte 2 nætter på Hotel Klippen, der er smukt placeret direkte på klipperne ved Gudhjem Havn.

Dag 4: Gudhjem, evt. Christiansø

I dag kan I evt. nyde Gudhjem, de bakkede gader med bindingsværkhuse og mange forskellige butikker og caféer med lokale produkter. Der er også mulighed for at tage en times sejltur til Christiansø, og opleve den særegne natur og det lille historiske samfund.  

Dag 5: Gudhjem til Svaneke
Denne dag går turen videre syd-østpå, langs nordkysten gennem småbyerne Bølshavn og Listed til Svaneke, en tur på 18 km. Fra Listed til Svaneke kan vandres langs Redningsstien, gerne med små afstikkere ned på klipperne. I Svaneke skal I bo på et charmerende hotel på havnen, Hotel Siemsens Gaard. Brug evt. aftenen til en god middag og besøg byens mange glaskunstnere, m.v.

Dag 6: Svaneke til Balka
I dag vandres der 13 km til Balka Strand langs kysten. I passerer Årsdale efter de første 3 km på turen og derefter kan der vandres på kyststien langs kysten. Det er en smal, men smuk sti (der kan også vælges at vandre på landevejen). Kysten ændrer sig nu fra klippe til sandsten. På kyststrækningen mod Nexø, er der god mulighed for at se sæler. Stenbrudssøen, et gammelt stenbrud, passeres, og I er i Nexø, Bornholms næststørste by. Her er god mulighed for et frokoststop. Herfra kan der vandres langs vandet på Skansen med skønne lyngsletter de sidste 3 km mod Balka Strand, hvor I tjekker ind på Hotel Balka Søbad, der er placeret 200 m fra stranden. Cykelstien, der løber lige ved siden af på de gamle togskinner, kan også vælges.

Dag 7: Balka til Rønne

På denne sidste vandredag vandres der til Rønne, en tur på 30 km. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. I vandrer langs strand og strandskrænter forbi små fiskesamfund ved Boderne og Arnager (begge steder er der om sommeren mulighed for frokoststop). Vælges Kyststien er turen 42 km. Når I når frem til Rønne tjekker I ind på Sverres Hotel & Bed & Breakfast ved Rønne Havn.

Dag 8: Hjemrejse

I dag efter 7 nætter går turen tilbage til fastlandet, hvis ikke I vælger at forlænge med en eller flere dage på klippeøen.

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Vandreferie med buskort - syd (AVP6) - 5 nætter

Vandretur inkl. buskort. Hop af og på bussen efter behov og gå lige præcis de vandreture, I har lyst til. Fast base i Snogebæk på Bornholms Sydøstkyst

Dag 1: Ankomst, tag bussen til Snogebæk

Tag bussen til Snogebæk hvor I bor på det hyggelige Snogebæk Hotelpensionat, hvorfra I kan gå flotte ture samt nemt kan nå mange gode steder på øen med masser af vandremuligheder.

Dag 2: Nordbornholm

Tag f.eks. bussen til Hammershus og udforsk Europas største borgruin samt Hammerknuden med Opalsøen og Hammer Havn. Se helleristningerne fra bronzealderen ved Madsebakke mellem Sandvig og Allinge. Eller/og fortsæt med bussen mod Gudhjem og oplev Helligdomsklipperne og Kunstmuseet, gå en tur fra Melsted op ad Kobbeåen hen til den imponerende Østerlars Rundkirke.

Dag 3: Gudhjem-Snogebæk

Tag bussen til Gudhjem og vandrer langs den klippefyldte kyststi mod Melsted videre mod Svaneke, Hullehavn, Årsdale, Nexø, Balka (her begynder sandet og de sidste 3- 4 km kan vandres på stranden) til Snogebæk eller så langt I ønsker og tag bussen det sidste stykke.

Dag 4: Midtbornholm

Tag til Almindingen - der er afmærkede vandrestier til mere end en dag! Lilleborg, Gamleborg og Rokkestenen kan opleves med start og slut ved Christianshøjkroen i Almindingen.

De mange cykelstier i området er gode skovveje, så det er muligt at have barne- og klapvogne eller en kørestol med på disse stier. Oplev Ekkodalen - Bornholms største sprækkedal med Styrtebakkerne, den imponerende, stejle klippevæg, som danner den ene sidevæg af dalen. Det bedste ekko finder du ved H.C. Ørsteds kilde. Her må man råbe lige så mange gange man vil.

Dag 5: Sydbornholm

Besøg nærområdet Sydbornholm hvor en vandretur i det store klitlandskab er en helt særlig naturoplevelse. Mærk det finkornede sand under jeres fødder i de kæmpestore klitter, bliv forblæst på den brede sydvendte strand, søg læ mellem fyrretræerne bag klitterne eller tag de 196 trin op i det 45 meter høje Dueodde Fyr - Nordeuropas højeste - og kig ud over havet, Dueoddes fyrreskov og en stor del af Bornholm. Besøg Slusegård ved Øle Åens udløb kun 6,2 km fra Dueodde, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk bag klitterne. Her kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes.
Dette er kun et meget lille udsnit af de muligheder Bornholm byder på. Læs mere i det til pakken medfølgende vandremateriale.

Dag 6: Hjemrejse

Vandrer evt. så langt I ønsker og tag så bussen til Rønne og færgen resten af vejen. Alt efter færgeafgang kan de sidste timer på øen for denne gang benyttes i Rønne.

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Feriepakken kan tilpasses efter jeres behov. Kontakt os gerne for at drøfte mulighederne.

Skriv mail

Bo på Klippen (AVP7) - 5 nætter

Vandreferie med fast base på Hotel Klippen, beliggende et stenkast fra havnen i Gudhjem.
I denne vandrepakke får I et buskort med ubegrænset kørsel på Bornholm. 
Så, kan I køre ud og gå præcis de vandreruter på øen, I har lyst til. Efter dagens vandretur, tager I bussen sikket hjem til det hyggelige hotel.

Dag 1: Ankomst, tag bussen til Gudhjem
Tag bussen til Gudhjem, hvor I skal bo på Hotel Klippen. Herfra kan I gå flotte ture og nemt nå de mange gode steder på øen med masser af vandremuligheder. 

Dag 2: Nordbornholm
Tag bussen til Hammershus og udforsk Europas største borgruin samt Hammerknuden med Opalsøen og Hammer Havn. Se helleristningerne fra bronzealderen ved Madsebakke mellem Sandvig og Allinge og gå videre langs kyststien til Gudhjem.  

Dag 3: Gudhjem-Sydbornholm
Besøg Sydbornholm, hvor en vandretur i det kæmpe store klitlandskab er en helt særlig naturoplevelse. Mærk det finkornede sand under jeres fødder, bliv forblæst på den brede sydvendte strand, søg læ mellem fyrretræerne bag klitterne eller tag de 196 trin op i det 45 meter høje Dueodde Fyr - Nordeuropas højeste - og kig ud over havet, Dueoddes fyrreskov og en stor del af Bornholm. Besøg Slusegård ved Øle Åens udløb kun 6,2 km fra Dueodde, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk bag klitterne. Her kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes.

Dag 4: Midtbornholm
Tag til Almindingen - der er afmærkede vandrestier til mere end en dag! Lilleborg, Gamleborg og Rokkestenen kan opleves med start og slut ved Christianshøjkroen i Almindingen.
De mange cykelstier i området er gode skovveje, så det er muligt at have barne- og klapvogne eller en kørestol med på disse stier. Oplev Ekkodalen - Bornholms største sprækkedal med Styrtebakkerne, den imponerende, stejle klippevæg, som danner den ene sidevæg af dalen. Det bedste ekko finder du ved H.C. Ørsteds kilde. Her må man råbe lige så mange gange man vil.

Dag 5: Gudhjem
Oplev Helligdomsklipperne og Kunstmuseet i Gudhjem, gå en tur fra Melsted op ad Kobbeå hen til den imponerende Østerlars Rundkirke. I kan evt. også vandrer langs den klippefyldte kyststi mod Melsted videre mod Svaneke, Hullehavn, Årsdale, Nexø, Balka (her begynder sandet og de sidste 3- 4 km kan vandres på stranden) til Snogebæk hvor I kan tage bussen retur til Gudhjem. 

Dag 6: Hjemrejse
Gå så langt I orker og tag så bussen resten af vejen til Rønne. Alt efter færgeafgang kan de sidste timer på øen benyttes med at købe lidt guf til hjemturen eller med et besøg på af de hyggelige caféer omkring Store Torv i centrum af Rønne.

Der er meget mere inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Brug det til at planlægge ferien hjemmefra.
Vandrepakken kan tilpasses efter jeres behov. Kontakt os gerne for at drøfte mulighederne.
Skriv mail