Covid-19 info

Kære feriegæst

Den nuværende, helt usædvanlige situation pga. Covid-19, gør at der naturligvis opstår en del spørgsmål fra vores feriegæster.

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål/svar nedenfor.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på mail og telefon med dine spørgsmål.

Må jeg holde ferie på Bornholm?

Ja, det må du godt, men du skal naturligvis følge myndighedernes anvisninger for bl.a. at undgå smittespredning. De danske myndigheder fraråder ikke rejse til Bornholm.

Er der særlige regler, hvis myndighederne lukker kommunegrænserne?

Ja, hvis det er umuligt at rejse til Bornholm på grund af rejseforbud, gælder følgende regler:

Pakkerejse (Ophold i feriebolig samt færge eller flyrejse): Rejse refunderes.

Ophold i feriebolig: Rejse kan ombookes til senere tidspunkt. Ombookes rejsen til en dyrere periode, betaler feriegæst merudgift.

Kan jeg  komme til Bornholm; når grænserne til udlandet er lukkede?

Ja, der er ikke i øjeblikket restriktioner for danskere på at rejse til og fra Bornholm via Øresundsbron og Ystad. Der kan dog forekomme forlænget rejsetid i forbindelse med grænsekontrol.

Skal jeg testes for CoRONA inden jeg rejser gennem Sverige?

Der er ikke krav om tests ved rejsen til og fra Bornholm (om end vi håber, at I vil lade jer teste før, I tager færgen). Der gælder dog de samme regler for coronapas ved besøg på restauranter, museer m.v., som i resten af landet.

Hvor kan jeg blive testet for COrona på Bornholm?

Der er god testkapacitet på Bornholm, både hvad angår PCR test og Antigentests. Man kan blive testet dagligt. Adresser og åbningstider sendes til jer forud for ankomst.

Sejler færgen fra Ystad til Rønne?

Ja, Ystad-færgen sejler, og Køge-færgen sejler til enhver tid uanset situation, ifølge de danske myndigheder.

Er det sikkert at sejle med færgen?

Bornholmslinien er en meget høj grad af fokus på hygiejne og sikkerhed, og f.eks. håndhæves brugen af mundbind over hele overfarten. Der er mulighed for at forblive i sin bil under overfarten (bestil dette sammen med jeres overfart).

Er det sikkert at bo i en feriebolig?

Et ophold i et sommerhus eller ferielejlighed er en meget sikker ferieform, fordi man ikke deler faciliteter med andre end egen husstand.

Vi sikrer at boligen er afsprittet forud for jeres ankomst og følger i det hele taget de corona-retningslinier, som er udstukket af myndighederne vedr. rengøring af boligerne.

Er Bornholm lukket ned?

Nej, Bornholm følger en genåbningsplan, som det øvrige Danmark. Det kan tilføjes, at niveauet for smitte er stabilt og meget lavt på Bornholm.

Kan jeg afbestille min ferie? Der er under 60 dage til min ankomst.

Kontakt os hurtigst muligt.

Som udgangspunkt gælder vores almindelige betingelser, så længe de danske myndigheder ikke forbyder rejser mellem landsdele eller lignende.

Kan jeg afbestille min ferie? Der er mere 60 dage til min ankomst.

Kontakt os snarest.

Du kan afbestille mod afbestillingsgebyr, eller modtage et tilgodebevis. Med et tilgodebevis sparer du afbestillingsgebyret. Bemærk, dette er helt ekstraordinært pga. Covid-19 og falder uden for normale betingelser.