Covid-19 info

Kære feriegæst

Den nuværende, helt usædvanlige situation pga. Covid-19, gør at der naturligvis opstår en del spørgsmål fra vores feriegæster.

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål/svar nedenfor.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på mail og telefon med dine spørgsmål.

Må jeg holde ferie på Bornholm?

Ja, det må du godt, men du skal naturligvis følge myndighedernes anvisninger for bl.a. at undgå smittespredning. De danske myndigheder fraråder ikke rejse til Bornholm.

Er der særlige regler, hvis myndighederne lukker kommunegrænserne?

Ja, hvis det er umuligt at rejse til Bornholm på grund af rejseforbud, gælder følgende regler:

Pakkerejse (Ophold i feriebolig samt færge eller flyrejse): Rejse refunderes.

Ophold i feriebolig: Rejse kan ombookes til senere tidspunkt. Ombookes rejsen til en dyrere periode, betaler feriegæst merudgift.

Kan jeg  komme til Bornholm; når grænserne til udlandet er lukkede?

Ja, der er ikke i øjeblikket restriktioner for danskere på at rejse til og fra Bornholm via Øresundsbron og Ystad. Der kan dog forekomme forlænget rejsetid i forbindelse med grænsekontrol.

Skal jeg testes for CoRONA inden jeg rejser gennem Sverige?

Ja,  voksne rejsende (fra 15 år) til og fra Bornholm, som rejser i transit igennem Sverige, fremvise dokumentation for en negativ coronatest ved grænsen til Sverige. Dette gælder både på udrejsen og på hjemrejsen. 

Hvor kan jeg blive testet for COrona på Bornholm?

Det er muligt at få en PCR-test på Testcenteret, som ligger på Ullasvej 39C, 3700 Rønne, skråt overfor Bornholms Hospital. Der er åbent kl. 9-17 alle dage.

Det er muligt at få en antigen/quicktest i Søndermarkshallen, Aakirkebyvej 136 i Rønne. Der er åbent dagligt 8-20, og der kan ikke bestilles tid på forhånd. 

Sejler færgen fra Ystad til Rønne?

Ja, Ystad-færgen sejler, og Køge-færgen sejler til enhver tid uanset situation, ifølge de danske myndigheder.

Er det sikkert at sejle med færgen?

Bornholmslinien er en meget høj grad af fokus på hygiejne og sikkerhed, og f.eks. håndhæves brugen af mundbind over hele overfarten. Der er mulighed for at forblive i sin bil under overfarten (bestil dette sammen med jeres overfart).

Er det sikkert at bo i en feriebolig?

Et ophold i et sommerhus eller ferielejlighed er en meget sikker ferieform, fordi man ikke deler faciliteter med andre end egen husstand.

Vi sikrer at boligen er afsprittet forud for jeres ankomst og følger i det hele taget de corona-retningslinier, som er udstukket af myndighederne vedr. rengøring af boligerne.

Er Bornholm lukket ned?

Som i resten af Danmark holder mange steder lukket på Bornholm lige nu. Men naturen og øens mange seværdigheder ude i det fri er altid åbne og kan nydes fuldt ud. 

Kan jeg afbestille min ferie? Der er under 60 dage til min ankomst.

Kontakt os hurtigst muligt.

Som udgangspunkt gælder vores almindelige betingelser, så længe de danske myndigheder ikke forbyder rejser mellem landsdele eller lignende.

BEMÆRK
På udvalgte ferieboliger gives tryghedsgaranti, hvor du gratis kan afbestille eller ombooke dit ferieophold indtil 1 uge inden ankomst.

Det gælder ophold i perioden 26. marts - 1. maj 2021, som bookes fra den 9. januar til og med 31. marts 2021. Læs mere

Kan jeg afbestille min ferie? Der er mere 60 dage til min ankomst.

Kontakt os snarest.

Du kan afbestille mod afbestillingsgebyr, eller modtage et tilgodebevis. Med et tilgodebevis sparer du afbestillingsgebyret. Bemærk, dette er helt ekstraordinært pga. Covid-19 og falder uden for normale betingelser.